Uvjeti poslovanja

Prije rezervacije pažljivo pročitajte ove uvjete i odredbe. Rezervacijom naših usluga i usluga naših partnera, pristajete na zakonske obveze ovih uvjeta jer se povremeno mogu izmijeniti i objavljivati ​​na našoj web stranici kao i druge informacije sadržane na web stranici i prikazane na vašim potvrdama rezervacije.

Annexus d.o.o. je putnička agencija registrirana za turističke djelatnosti i javni prijevoz putnika te je u 100% vlasništvu aplikacije Trusty Taxi.

REZERVACIJE

Sve rezervacije moraju se izvršiti putem aplikacije. Potvrda rezervacije kupcu će biti poslana nakon što vozač prihvati rezervaciju. Korisnik naših usluga dužan je poštivati točnost dogovorenih vremena (polazak/trajanje) prijevoza. Ukoliko korisnik pokuša na bilo koji način zlouporabiti aplikaciju, biti će mu zabranjeno korištenje iste.

PLAĆANJE

Plaćanja se mogu izvršiti u gotovini a u pojedinim vozilima i kreditnom odnosno debitnom karticom.

SIGURNOST PODATAKA

Sva plaćanja su sigurna i ne pohranjujemo podatke vaših kreditnih kartica nakon plaćanja, niti imamo uvid u iste.

OTKAZIVANJA OD STRANE KORISNIKA I POVRAT SREDSTAVA

Svoje putovanje možete otkazati u bilo kojem trenutku. U slučaju otkazivanja prije nego je vožnja započela otkazivanje je besplatno. Započetu uslugu prijevoza je te također moguće prekinuti u svakom trenutku, te se tada plaća samo usluga izvršena do trenutka prekida.

PUTNO OSIGURANJE
Sva vozila posjeduju sve potrebne licencije i police osiguranja za taxi prijevoz.

DOLASCI

Naši vozači će se uvijek truditi kako bi bili poštivali očekivana vrijeme dolaska, te vas na siguran i udoban način odvezu na traženo odredište ili dođu po vas na dogovorenu lokaciju, poštivajući zakone, vremenske prilike i uvjete u prometu. Međutim, ne snosimo odgovornost za kašnjenje ili vaše dodatne troškove koju su prouzrokvani našim kašnjenjem zbog “više sile” kao što su:

 • nepovoljni uvjeti na cesti
 • vremenske nepogode
 • kvar na vozilu
 • prometne nezgode
 • gužve u prometu
 • vandalizam i terorizam
 • utjecaji trećih strana
 • uzroci uzrokovani od strane drugih kupaca
 • djelovanje policijskih ili drugih državnih organa kao što su inspekcije ili carina

Pružatelj usluge prijevoza neće snositi nikakvu odgovornost niti troškove u slučaju kašnjenja zbog ranije navedenih razloga.

PUTOVNICE I VIZE
Odgovornost putnika je pribavljanje svih putnih isprava u skladu sa službenim zahtjevima države u koju putuje.

Potrebu za izdavanje vize za ulazak u Republiku Hrvatsku možete provjeriti ovdje.

VOZILA

U nepredvidljivim okolnostima (kvar ili slično) za uslugu prijevoza Annexus d.o.o. zadržava pravo zamijeniti “dogovoreno vozilo” drugim vozilom kao što je taksi, minibus, automobil i slično, koji ne moraju nužno biti u vlasništvu Annexus d.o.o., odnosno Annexus d.o.o. zadržava pravo poslati drugog prijevoznika kako bi usluga prijevoza bila izvršena.

KAŠNJENJE NARUČITELJA USLUGE

U slučaju odgode leta (dolazak), naručitelj je dužan kontaktirati nas pravovremeno i obavijestiti nas o svim detaljima. Za kašnjenja leta (dolaznog) naši će vozači čekati 1 sat bez dodatnih troškova za korisnika. Nakon jednog sata čekanja naknada za čekanje je 20,00 eura za svaki započeti sat (ovo pokriva plaće naših vozača i troškove parkinga). Imajte na umu da ako kašnjenje bude duže od jednog sata, naš vozač možda neće moći čekati zbog drugih obveza. Ukoliko vozač bude morao otići i vratiti se naknadno zbog vašeg kašnjenja, biti će naplaćen dodatni trošak prijevoza koji će se smatrati novim prijevozom.

PUTNICI

Pušenje je strogo zabranjeno u vozilima. Djeca tijekom putovanja ne smiju biti bez nadzora punoljetne osobe. Podsjećamo putnike da je njihova odgovornost brinuti o tome da su sposobni za putovanje. Putnici s posebnim medicinskim potrebama dužni su to navesti prije rezervacije, te također o tome obavijestiti vozača prije početka putovanja. Odgovornost naručitelja usluge je da pažljivo provjeri sve pojedinosti o rezervaciji i ispravno unesenim podatcima. Prijevoznik se odriče svake odgovornosti ukoliko su podatci krivo uneseni pri rezervaciji.

Putnici su dužni osigurati sve potrebne (važeće) dokumente i vize potrebne za putovanje. Odbacujemo svaku odgovornost za posljedice i troškove nastale uslijed kašnjenja na željena odredišta uzrokovanih prometom, zastojem na granici i lošim vremenskim uvjetima ili nevaljanim dokumentima putnika. Podsjećamo sve putnike da je potrebno pročitati ove uvjete koji su uvijek sastavni dio voučera.

PUŠENJE I ALKOHOL

Strogo je zabranjena konzumacija alkoholnih pića, duhanskih proizvoda svih vrsta ili droga u vozilu, u blizini vozila ili tijekom putovanja.

PRTLJAGA

U vozilima je strogo zabranjen opasni teret, uključujući bilo koju vrstu oružja ili ilegalnih tvari. Annexus d.o.o. će u potpunosti će surađivati ​​s odgovarajućim državnim tijelima na procesuiranju osoba zatečenih u posjedu zabranjenih stvari.

Svaka prtljaga koja je veća ili teža od uobičajene biti će odbijena. Svaki putnik može imati jedan kofer plus jednu ručnu prtljagu, bez najave. Sva izgubljena imovina putnika pronađena u vozilu bit će dostavljena u naš ured na čuvanje maksimalno 15 dana, nakon čega ne odgovaramo za istu. Annexus d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakvu izgubljenu/ukradenu ili oštećenu prtljagu ili vrijednosne stvari u vozilima ili tijekom vremena vožnje, ukrcaja i iskrcaja. Prtljaga se prevozi se u našim vozilima na vlastitu odgovornost naručitelja.

PRIJEVOZ KUĆNIH LJUBIMACA

Ako putujete sa kućnim ljubimcima, molimo da kontaktirate vozača putem aplikacije prilikom rezervacije. Putnik mora biti u posjedu Međunarodne putovnice za životinje koju mora imati u vozilu tijekom putovanja. Kućni ljubimci se moraju prevoziti u odgovarajućim kavezima. Kućni ljubimci moraju posjedovati sva cjepiva koja su potrebna po zakonu zemalja kroz koje se putuje. Annexus d.o.o. se odriče odgovornosti u slučaju da životinji nije dopušten ukrcaj, iskrcaj ili nastavak putovanja u odredišnoj državi zbog nedostatka potrebnih dokumenata i cjepiva. U takvim slučajevima putnik koji putuje sa životinjom nadoknađuje prijevozniku eventualne štete i troškove uključujući i troškove povratnog putovanja, ako je to potrebno. Svi psi moraju imati povodac i brnjicu. Sve se životinje moraju najaviti u trenutku rezervacije. Vozač može, po vlastitom nahođenju, zabraniti ukrcavanje životinje bez obzira i ako je prijevoz kućnog ljubimca pravovremeno najavljen. U takvim situacijama Annexus d.o.o. neće nadoknaditi povrat novca.

NAČIN PODNOŠENJA PRIGOVORA
Sukladno Članku 10. Stavak 3. Zakona o zaštiti potrošača, NN 41/14, 110/15, moguće je uputiti prigovor na kvalitetu naših usluga u pisanom obliku i to:

 • elektronskom poštom na adresu [email protected]
 • poštom na adresu Annexus d.o.o., Buići 4b, 52440 Poreč

Prigovor se može uputiti unutar 8 dana od završetka usluge te ćemo na njega odgovoriti najkasnije 15 dana od primitka prigovora na adresu koju navedete u prigovoru kao adresu za primanje odgovora.

Annexus d.o.o.

Buići 4b, 52440 Poreč

Voditelj poslova: SLAVKO KNEŽEVIĆ

IBAN: HR5423600001102041327 otvoren u: Zagrebačka banka d.d., sjedište Zagreb

Zaštita privatnosti

Korištenjem ovih web stranica, odnosno bilo koje usluge na njima navedene, Vi prihvaćate uvjete korištenja i obavijesti koje se ovdje nalaze. Ako niste suglasni s uvjetima korištenja ne koristite ove stranice.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Annexus d.o.o. cijeni Vašu privatnost i zbog toga posluje prema sljedećim načelima:

Izričito navodimo kada su nam potrebni Vaši osobni podaci. Postoji mogućnost da Vaše osobne podatke relevantnoj trećoj osobi koja je pružatelj usluge koju ste rezervirali i platili preko Annexus d.o.o. sustava rezervacije. Također koristimo Vaše osobne podatke za obradu Vaših zahtjeva unutar Annexus d.o.o. sustava i povremeno da bismo Vas obavijestili o novostima koje se tiču usluga ili samog Annexus d.o.o. sustava.
Kako bismo uvijek imali Vaše točne podatke u trenutku kad trebate našu uslugu ili drugu informaciju, molimo da nas obavijestite ukoliko dođe do promjene u Vašim osobnim podacima ili ukoliko ste pogriješili pri unosu istih.
Ako uočite da Annexus d.o.o. ne postupa prema ovim načelima ili imate bilo kakvu drugu primjedbu vezanu uz način poslovanja, obavijestite nas na [email protected] i mi ćemo upotrijebiti sve ekonomski opravdane napore da istražimo i ispravimo problem što je prije moguće.

Annexus d.o.o. web stranica koristi Google Analitku za potrebe marketinga.

OGRANIČENJE NA OSOBNO, NE KOMERCIJALNO KORIŠTENJE

Ove web stranice namijenjene su korisnicima za osobno, ne komercijalno korištenje. Nije dozvoljeno mijenjati, kopirati, distribuirati, prikazivati, objavljivati ili na bilo koji drugi način prenositi ili prodavati bilo koju informaciju, uslugu ili proizvod koji se objavljuje na ovim stranicama.

VLASNIŠTVO

Sadržaji i formati na ovim web stranicama su vlasništvo Annexus d.o.o., Buići 4b, 52440 Poreč, uključujući fotografije koje djelom vlastite izrade a djelom kupljene na stranicama shutterstock.com, te je zabranjeno preuzimanje, kopiranje i korištenje istih.

OGRANIČAVANJE OD ODGOVORNOSTI

Informacije na ovim stranicama smatraju se ispravnima u trenutku unošenja. Svi podaci redovito će se pregledavati, a eventualne greške odmah uklanjati. Annexus d.o.o. zadržava pravo promjene podataka na ovim stranicama bez posebnog upozorenja.

ZABRANJENO ILEGALNO KORIŠTENJE

Korištenjem ovih web stranica obvezujete se da informacije ovdje dobivene nećete koristiti u zabranjene ili ilegalne svrhe ili radnje.

LINKOVI NA STRANICE TREĆIH OSOBA

Ove stranice mogu sadržavati linkove na stranice drugih pravnih i fizičkih osoba. Ti linkovi su samo za Vašu informaciju, te Annexus d.o.o. ne snosi odgovornost za točnost informacija ili sadržaj tih stranica.

PROMJENA OVIH UVJETA I DRUGIH UVJETA POSLOVANJA

Annexus d.o.o. zadržava pravo promjena ovih uvjeta korištenja web stranica i drugih uvjeta poslovanja. Promjene ne utječu na već izvršene i uplaćene rezervacije.

KORIŠTENJE  USLUGA Annexus d.o.o. NA OVIM STRANICAMA

Svrha web stranica Annexus d.o.o. je isključivo pomoći korisnicima da se informiraju o ponudi smještaja, prijevoza i izleta preko opisa i slika, i provjere slobodne termine korištenja, te da izvrše rezervaciju i uplatu. Upozoravamo Vas da za provedbu transakcija putem naših stranica morate biti punoljetni, te da ovime prihvaćate financijsku odgovornost za transakcije koje izvršite Vi osobno ili maloljetne osobe koje stanuju u Vašem kućanstvu. Odgovorni ste za nadzor nad maloljetnim osobama koje ovdje koriste Vaše podatke, te za istinitost i točnost podataka koje nam dajete za provedbu rezervacije ili financijske transakcije. U slučaju bilo kakve zloupotrebe ove stranice (upis lažne rezervacije ili slično) bit će Vam zabranjen pristup stranicama Annexus d.o.o..

KORIŠTENJE KOLAČIĆA NA STRANICAMA Annexus d.o.o.

Što su kolačići? – Kolačić je tekstna datoteka koju, kod prve posjete stranice, Vaš Web preglednik pohranjuje na Vaše računalo. Na taj način je omogućeno brže učitavanje već posjećenih stranica. Kolačić ne sadržava nikakve osobne informacije, ali pomaže nama da Vam pružamo posebne usluge dok ste online.

Zašto se koriste kolačići? – Jedna od glavnih prednosti kolačića je ušteda vremena i lakša navigacija po stranicama, budući da kolačić daje signal Web pregledniku da ste se vratili na stranicu koja je prethodno već bila učitana. Statističke informacije o posjećenosti određenih informacija na Webu se kreiraju pomoću kolačića, stoga imaju veliku važnost u prepoznavanju želja posjetitelja stranice, te prema tome nam pomažu u zadovoljavanju interesa i želja klijenata za određenim sadržajima na stranici. Ovdje primarnu ulogu ima analitika stranica Google Analitiku, koja se isključivo koristi radi prikupljanja nužnih informacija o uspješnosti naših stranica na tržištu.

Što su kolačići? – Kolačić je opcija koju Vam nudi Vaš Web preglednik. Većina Web preglednika je postavljena tako da automatski prihvaća kolačića, ali ukoliko Vi to želite, možete promijeniti postavke svog preglednika tako da odbija kolačiće.

DODATNE NAPOMENE

Annexus d.o.o. će se truditi provjeravati točnost podataka na ovim stranicama i ujedno širiti svoju ponudu.